tiistai 6. maaliskuuta 2012

Välimeren piiras


Tosi hyvän makuinen piirakka, joka ei kaipaa mausteeksi muuta kuin basilikaa.


Välimeren piiras

Tästä ohjeesta tulee piirakkavuoallinen (noin 12 palaa), kaksinkertaisella annoksella pellillinen.

Pohja:
150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä

Täyte:
100 g fetajuustoa
oliiveja maun mukaan
 noin 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silppuna
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 pieni paprika paloiteltuna
1/2 ruukku basilikaa silppuna tai 2 tl kuivattua basilikaa
(1 tlk tonnikalaa)
(1/2 - 1 dl pinjansiemeniä tai esim. auringonkukansiemeniä)
2 munaa
2 dl ruokakermaa
2 dl juustoraastetta

1. Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele voideltuun piirakkavuokaan.
2. Paloittele feta, oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, kirsikkatomaatit ja paprika. Silppua basilika ja hienonna tonnikala. Levitä ainekset pohjan päälle ja ripottele lopuksi päälle pinjansiemenet.
3. Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste ja kaada täytteiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Alkuperäinen resepti Hellapoliisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti