torstai 23. heinäkuuta 2015

Suklaa-mascarponekakku kesän marjoilla




Näyttävä ja suklainen, mutta kohtuullisen helppotekoinen kakku. Kakku ei ole kovin makea, mutta kaloreita ei silti kannata laskea :)  Kakkua varten paistetaan kaksi kakkupohjaa ja täytteet ladotaan pohjien väliin ja kakun päälle. Kakku kannattaa tehdä valmiiksi pari tuntia ennen tarjoilemista, jotta se ehtii hetken mehevöityä jääkaapissa. Ohje on Call me cupcake -blogista. 
Allaolevaan reseptiin olen tehnyt muutaman pienen muutoksen lopputulosta parantamaan. 


Kakkupohjat
2 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta
¼ tl leivinjauhetta
¼ tl ruokasoodaa
¼ tl suolaa
100 g huoneenlämpöistä voita
1 ¾ dl fariinisokeria
1 iso kananmuna
1 suuri munankeltuainen
75 g sulatettua tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria
1 ¼ dl maitoa

+ voita ja kaakaojauhetta vuokien voiteluun ja jauhottamiseen
+ n. 1/2 dl vaniljasokerilla makeutettua maitoa kakkupohjien kostuttamiseen
Täyte ja kakun kuorrutus
250 g mascarponejuustoa
¾ dl kaakaojauhetta
1 dl tomusokeria
2 ½ dl kuohukermaa
1l tuoreita marjoja
Voitele ja jauhota kakkuvuoat (n. 15-17cm jos haluat todella korkean kakun, 20-23cm matalampaan kakkuun). Vuoan pohjalle voi myös laittaa leivinpaperin. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. 
Vatkaa voi ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi, ja lisää koko ajan vatkaten kananmuna, munankeltuainen, sulatettu suklaa ja vaniljasokeri. 
Lisää jauhoseos ja maito pienissä erissä, ja vatkaa kunnes taikina on tasaista. 
Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia 175 asteessa. Jäähdytä pohjat.
Vatkaa mascarponejuusto, kaakaojauhe ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi. Lisää kermaa vähitellen  (kermaa ei siis vatkata vaahdoksi ennen lisäämistä) ja vatkaa täytteestä sopivan kiinteä.
Kostuta alempi kakkupohja vaniljamaidolla ja odota, että maito on imeytyy pohjaan. Levitä puolet täytteestä kakkupohjalle ja lisää päälle haluamiasi marjoja (kuutioi suuremmat marjat pieniksi paloiksi). Kostuta toinen kakkupohja ja levitä loput täytteestä kakun päälle. 
Koristele marjoilla tai hedelmillä. Sirottele päälle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
*Paistoin kakkupohjat sydänvuoassa kahdessa erässä, koska en omista kahta samankokoista vuokaa. Onnistui hyvin niinkin, taikina kesti hyvin odottelun.
*Marjoina käytin mustikoita ja mansikoita. Myös vadelmat sopisivat tosi hyvin suklaan pariksi.
*Pienempään makeannälkään kakun voi tehdä myös yksikerroksisena (kuten alla) puolittamalla reseptin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti