lauantai 25. heinäkuuta 2015

Riikan mustikkatorttu



Raikas, herkullinen, nopea ja helppo torttu. Mustikoiden sijaan tortun voi tehdä myös tuoreista mansikoista.

8-10 palaa

Pohja:
100g voita
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa

Päälle:
2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g ranskankermaa
3-5 dl mustikoita
(koristeluun mintun lehtiä)

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kerma viimeiseksi.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noi 20 minuuttia. Jäähdytä (ja nosta pohja tarjoiluvadille, jos käytit irtopohjavuokaa).

Vaahdota kerma ja lisää sekaan sokerit sekä ranskankerma. (Jos torttu menee samantien tarjolle, kostuta pohja vaniljamaidolla.) Kaada kermaseos jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle mustikoita. Anna tortun levätä jääkaapissa mielellään pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele mintun lehdillä.

Resepti on Kodin Kuvalehdestä 14-15/2011. Jutussa esiteltiin naistenviikon nimipäiväleivonnaisia, ja tämä torttu osui Riikan päivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti