sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Lammas- tai naudanlihakebakot


Kuva: MeNaiset
30 minuuttia
4 annosta (pääruokana)

1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl kanelia
500g karitsanjauhelihaa / hyvälaatuista naudanjauhelihaa
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(3 rkl pinjansiemeniä)
1 muna
1 rkl öljyä
1 rkl voita
grillitikkuja

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljytyllä pannulla viitisen minuuttia. Lisää paprika- ja chilijauhe sekä kaneli. Kuullota vielä hetki.

Sekoita kuullotetut sipulit jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää (pinjansiemenet ja) muna. Sekoita lihapullataikinaksi.

Muotoile grillitikkujen ympärille käsin pitkulaisia pihvejä / muotoile pihvit ensin ja työnnä tikku läpi. Paista öljyn ja voin seoksessa kauniin ruskeiksi pari minuuttia molemmin puolin. / Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoa kebakot kuumina tai kylminä tsatsikin kanssa. Lisukkeena voi tarjota esim. tabboulehia.

Resepti: Kodin kuvalehti 10/2015

Olivat tosi maukkaita. Syötiin tsatsikin ja tabboulehin kanssa. Kaupassa ei ollut karitsanjauhelihaa, mutta naudanjauhelihakin sopi näihin tosi hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti