tiistai 7. elokuuta 2012

Herkullinen broileri-pekonisalaatti



Tämä on hirmuisen hyvä ja täyttävä salaatti, mutta vaatii hieman etukäteisvalmisteluja.
Huom: Paista broileripalat ja laita ne maustumaan hyvissä ajoin

Broileri-pekonisalaatti

4 annosta

600 g broilerin rintafileitä tai broilerisuikaleita
1 pkt pekonia

Kastike:
1/2 dl neitsytoliiviöljyä
1/2 dl makeaa chili-mangokastiketta tai makeaa chilikastiketta (sweet chili sauce)
2 rkl sitruunanmehua

Salaattipohja:
1 pussi jääsalaattia tai friseesalaattia
muutama lehti tammenlehtisalaattia /rasiallinen baby leaf -sekoitusta
1 rs  kirsikkatomaatteja
1 kurkku
1 iso avokado
1 sitruunan mehu
200 g pakastemaissia
1 dl suolapähkinöitä (tai tavallisia maapähkinöitä)

1. Paista broilerinfileet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Jos käytät broilerisuikaleita, paista ne pannulla. Jäähdytä ja viipaloi fileet.
2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja lisää broileripalat joukkoon. Anna maustua kylmässä muutaman tunnin ajan.

3. Paista pekoni pannulla rapeaksi. Imeytä halutessasi ylimääräinen rasva talouspaperiin.
4. Huuhtele ja valuta salaatit, kirsikkatomaatit ja kurkku. Paloittele kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Halkaise avokado, poista siemen ja viipaloi hedelmäliha. Valuta päälle sitruunanmehua tummumisen estämiseksi. Sulata ja valuta maissit.
5. Valuta broileripalojen kastike pois ja sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa.


Resepti on muunnelma Pirkan reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti