tiistai 7. elokuuta 2012

Savulohisalaatti


Tähän täyttävään salaattiin saa käytettyä ylijääneet keitetyt perunat. Ota huomioon, että salaatti vaatii hieman etukäteisvalmisteluja.
Huom: Keitä perunat ja kananmunat ajoissa ja laita peruna-sipulisekoitus etukäteen maustumaan.

Savulohisalaatti


n. 300 g keitettyjä uusia perunoita jäähtyneenä
1 kesäsipuli varsineen
1 pussi jääsalaattia
rucolaa (itse jätin rucolan pois)
1 kurkku (n. 200g)
4 kypsää tomaattia
n. 400 g lämminsavustettua lohta tai kirjolohta
4 kananmunaa keitettynä

Öljykastike:
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 1/2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

1. Kuori kypsät perunat ja leikkaa lohkoiksi. Hienonna sipuli varsineen. Mittaa öljykastikkeen ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon perunat sekä sipulit. Anna maustua kylmässä.
2, Revi huuhdotut, valutetut salaatit ja rucolat laakealle vadille. Paloittele kurkku ja tomaatit.
3. Poista lohesta nahka ja leikkaa kala kookkaiksi paloiksi. Kuori ja lohko munat.
4. Levitä peruna-sipuliseos kastikkeineen salaattipedille. Levitä päälle muut ainekset.

 Alkuperäinen resepti täällä. Pirkan ohjeessa oli vielä tällainen yrttikastike, jota en itse tehnyt:

Helppo yrttikastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour cuisinea, valkosipuli & yrtit
n. 1/2 dl maitoa

Valmista yrttikastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarjoa yrttikastike erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti