torstai 2. elokuuta 2012

Mehevä punaherukka-valkosuklaapiirakka

Tosi hyvän makuinen, mehevä piirakka, joka on myös helppo ja nopea tehdä! Punaherukan ja valkosuklaan liitto on ihana yhdistelmä kirpeää ja makeaa. Valkosuklaa tuo myös kivaa rakennetta piirakkaan ja mantelijauhe täydentää makuyhdistelmän.



Olen testannut piirakan myös mustikoilla, ja marjoiksi voisivat sopia myös mustaherukat tai karviaiset. Vähennä sokerin määrää 1,5 desiin, jos et käytä kirpeitä marjoja ja lisää pakastemarjat jäisinä.

Punaherukka-valkosuklaapiirakka

Noin 12-14 palaa
20 + 45 min

100 g valkosuklaata
100 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 dl punaherukoita (tai muita marjoja)
2 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Koristeluun:
punaherukkaterttuja
tomusokeria

Sulata rasva kattilassa ja siirrä kattila sitten syrjään. Paloittele joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä hieman.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja valkosuklaa-rasvaseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun, 25 x 30 cm:n uunivuokaan  Sekoita punaherukat ja perunajauho keskenään ja ripottele marjat piirakan pinnalle.
Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia (mutta älä paista liian kuivaksi!). Anna jäähtyä täysin ennen leikkaamista. Koristele halutessasi tuoreilla punaherukoilla ja tomusokerilla.

Resepti Kotiliedestä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti