torstai 2. elokuuta 2012

Pienet herukkapiiraat



Nämä pienet piiraat ovat syötävän suloisia ja ennen kaikkea herkullisia. Näistä tykkäsi koko perhe. Koristelu hoituu helposti viinimarjatertuilla. Punaherukoiden tilalla voi kokeilla myös mustaviinimarjoja.

Tätä reseptiä voi myös varioida esim. seuraavasti: Paista vain piirakkapohjat uunissa, 175°C n. 10 minuuttia alatasolla. (Voit laittaa pohjien päälle paistamisen ajaksi kuivattuja herneitä, niin pohjat pysyvät paremmin muodossaan.) Täytä pohjat jäähtyneinä esim. vaniljatuorejuustolla tai kerma-rahkalla sekä hedelmillä tai marjoilla.

Pienet herukkapiiraat


12 kpl

150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g vaniljarahkaa

Täyte:
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl sokeria
1 muna
3 dl punaherukoita

Koristeluun:
punaherukkaterttuja

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä rahkan kanssa. Sekoita tasaiseksi.
2. Jaa taikina voidellulle muffinipellille. Painele taikina kostutetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille, jätä keskelle syvennys täytettä varten.
3. Sekoita täytteen aineet, marjoja lukuun ottamatta, keskenään. Ripottele marjat vuokiin taikinasyvennyksiin ja jaa rahkatäyte marjojen päälle. Yhdelle piiraalle menee noin ruokalusikallinen täytettä.
4. Paista herukkapiiraita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
5. Anna jäähtyä ja koristele herukkatertuilla. Säilytä jääkaapissa.

Vinkkejä:
-Taikinaa oli aika hankala saada vuokiin nätisti, koska se tarttui sormiin niin helposti. Taikinaa myös tuli vähän liikaa, se olisi riittänyt 13-14 piiraaseen. Täytettä tosin oli ihan sopivasti.
-Piiraat irtoavat hyvin voidellulta muffinipelliltä ja pysyvät kasassa murentumatta. Jos haluat, voit myös laittaa koloihin paperiset muffinivuoat.

Alkuperäinen resepti Maku-lehdestä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti