Kuva: Hyvä Terveys /Pia Inberg |
3-4 annosta (lisukkeena)
iso nippu (1/2-1 ruukku) lehtipersiljaa (pelkät lehdet)
pieni nippu (1/2 ruukku) minttua
2 isoa tomaattia
1 dl (tilavuus raakana) keitettyä bulguria
1/2 dl oliiviöljyä (extra virgin)
1/2 pientä punasipulia hienonnettuna
1 sitruunan mehu
1/2 tl suolaa
Laita kattilaan 2 dl vettä. Kun vesi kiehuu, lisää bulgur ja keitä kypsäksi (8-10 min). Anna jäähtyä.
Hienonna persilja ja minttu (2:1). Poista tomaatista siemenet ja kuutioi malto pieneksi.
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Anna tabboulehin maustua hetken aikaa ennen tarjoilua. Tabbouleh on parasta huoneenlämpöisenä.
Nauti tabbouleh esim. lammaskebakkojen lisukkeena.
Alkuperäinen resepti: Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä
Hyvä, maukas ja kostea tabbouleh-resepti. Bulgurin tilalla voi käyttää myös couscousia, kvinoaa tai bulgurin ja kvinoan sekoitusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti