perjantai 1. tammikuuta 2016

Baba ghanoush

Tämä ohje kaipaa vielä vähän tuunausta, sillä tahnasta tuli vähän erikoisen makuista ja hieman kitkerää. Tahinia on tässä ohjeessa aika paljon verrattuna muihin resepteihin ja munakoiso paahdetaan korkeammassa lämpötilassa, vaikuttavatkohan nämä seikat? Tekemästäni tahnasta tuli tummaa, vaikka kuvissa baba ghanoush on aika vaaleaa. Testaus jatkuu...

1 iso munakoiso
1 valkosipulinkynsi tahnana (keitä valkosipulinkynttä kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia, niin sen maku pehmenee)
4 rkl tahinia
1/2 sitruunan mehu
hienonnettua lehtipersiljaa (1/2-1 ruukku)
1/2 tl suolaa
Koristeluun: esim. granaattiomenan siemeniä / oliiviöljyä ja lehtipersiljaa

Pistele haarukalla munakoisoon reikiä ja pane sellaisenaan uunipellille. Paahda munakoisoa 250 asteessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munakoiso on täysin pehmennyt.

Siirrä munakoiso jääkaapissa jäähdytettyyn astiaan ja peitä astia kelmulla. Pidä munakoisoa kelmun alla noin kymmenen minuuttia. Halkaise munakoiso ja kaavi sisus erilliseen kulhoon ja valuta ylimääräinen neste pois.

Painele munakoison malto haarukalla muusiksi (tai soseuta sauvasekoittimella). Lisää tahini, sitruunamehu, valkosipuli, lehtipersilja ja suola. Sekoita, koristele granaattiomenan siemenillä ja laita jääkaappiin viilentymään.

Tarjoa pitaleivän kanssa. Maistui myös tabboulehin kera.

Resepti: Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä. -Riikka Sukula ja Alex Nieminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti