tiistai 3. marraskuuta 2020

Broilerikiusaus

Broilerikiusaus on helppotekoinen ja maukas arkiruoka, joka maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin.

Broilerikiusaus

 5-6 annosta 
30 min + 1h 
 
700 g broilerin fileesuikaleita
curryjauhetta
paprikajauhetta 
oreganoa
(1/2-1 tl suolaa)
1 kg peruna-sipulisekoitusta
1 pss pakastekasviksia, esim. Kartanon kasvikset / taaperolle Puutarhurin sekoitus
5-6 dl kaurakermaa / ruokakermaa
0,5 pkt Koskenlaskija paprikaa
150 g juustoraastetta 
1 rs kirsikkatomaatteja
 

1. Ruskista broilerisuikaleet pannulla ja mausta reilusti currylla, paprikalla, oreganolla ja tarvittaessa suolalla. 

2. Kaada broilerisuikaleet, peruna-sipulisekoitus sekä pakastekasvikset öljyttyyn uunivuokaan. Sekoita.

3. Paloittele Koskenlaskija paistinpannulle ja kaada kerma joukkoon. Lämmitä, kunnes juusto on sulanut. Kaada kerma-juustokastike vuokaan. / Voit valmistaa kiusauksen myös ilman Koskenlaskijaa. Tällöin kaada kerma vuokaan ilman lämmittämistä.

4. Ripottele päälle juustoraastetta. Halkaise vielä kirsikkatomaatit ja asettele ne päällimmäisiksi. 

5. Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Vähennä tarvittaessa lämpötilaa loppuvaiheessa. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Taaperon vuokaan:

osa broilerisuikaleista (älä lisää suolaa maustamisvaiheessa)
osa peruna-sipulisekoituksesta
1/3 -1/2 pussia pakastekasviksia, esim. Puutarhurin sekoitus
1-2 dl kaurakermaa
(ripaus juustoraastetta)
osa kirsikkatomaateista 
 
Oma resepti, joka on kehitelty monien eri reseptien pohjalta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti