maanantai 16. heinäkuuta 2012

Keikauskakku

Omenakeikauskakku
Nämä keikauskakut eivät komeile ulkonäöllään, mutta maku on sitäkin parempi. Mehevyyttä kakkuun tuo omena tai raparperi. Kakun seuralaiseksi kuuluu ehdottomasti vaniljajäätelö.

Keikauskakku


Vuoan pohjalle:
50 g voita
fariinisokeria (omenoille 1/2 dl, raparperille 3/4 dl)
noin 7 dl raparperi- tai omenapaloja

Raparperikeikauskakku
Taikina:
150 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mantelirouhetta (mantelirouheen tilalle voi  halutessaan laittaa vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä

1. Mittaa kakkuvuoan pohjalle voi ja fariinisokeri ja kuumenna 175-asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan, kunnes rasva ja sokeri sulavat. Tasoita seos ja ripottele raparperi- tai omenapalat vuokaan.
2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja levitä vuokaan raparperi-/omenakerroksen päälle.
3. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Kumoa kypsä kakku tarjoiluvadille hieman jäähtyneenä. Tarjoa lämmin kakku jäätelön kera.

Vinkki: Kakkuun voi myös laittaa sekä raparperia että omenoita tai esim. ananasta, mansikoita, luumuja jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti