maanantai 16. heinäkuuta 2012

Raparperi-toscapiirakka


Tässä piirakassa raparperi saa ylleen herkullisen toscahunnun. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.


Raparperi-toscapiirakka


Taikina:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
1 l raparperia paloiteltuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisulan kanssa. Kaada taikina piirakkavuokaan (taikina mahtuu ∅ 28 cm matalareunaiseen tai ∅ 26 cm korkeareunaiseen vuokaan), ripottele päälle raparperipalat. Paista 200 asteessa keskitasolla noin 20 min.
Huom! Halkaisijaltaan 26cm matalareunaisesta vuoasta taikina tuli yli, eikä kaikki raparperipalat mahtuneet mukaan...

Kuorrutus:
100g voita
1 dl sokeria
1/4 dl vehnäjauhoja
100 g (1,5 dl) mantelilastuja
1 rkl maitoa

Laita kaikki ainekset kattilaan, kuumenna ja kiehauta. Levitä kuorrute piirakan päälle ja paista piirakkaa vielä noin 10 minuuttia, kunnes kuorrute hieman ruskistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti