perjantai 27. heinäkuuta 2012

Suussasulava Brita-kakku

Tästä tykkäs kaikki, tosi hyvää!
Mansikka-Brita








Raparperi-Brita
Suussasulavan Brita-kakun parasta aikaa on kesä, jolloin kakun voi täyttää ja koristella tuoreilla marjoilla. Brita-kakun täytteitä voi varioida omien mieltymysten mukaan, hyväksi havaittuja ovat mm. nektariini-mansikkatäyte, omenahillo sekä banaani-suklaakerma.


Brita-kakku


Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(1 dl mantelilastuja)

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhon joukkoon ja llisää seos taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.
5. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi samalla lisäten sokeri pieninä erinä. Levitä marenki taikinapohjan päälle pellille. (Ripottele mantelilastut marengin päälle.)
6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 20-25 minuuttia. Jäähdytä. Valmista täyte.

Täyte:
2 dl kuohukermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta (voi jättää poiskin, mutta jämäköittää täytettä)
1 tl vaniljasokeria
n. 1/2 dl sokeria (tai maun mukaan)
250 g maitorahkaa
Lisäksi:
Raparperibritaan: raparperihilloketta (noin puolet pienestä pakastepurkillisesta)
Mansikkabritaan: 1-1,5 l mansikoita (+halutessasi mansikka- tai raparperihilloa)

Koristeluun:
suklaata, hedelmiä, marjoja...

1. Vatkaa kerma vaahdoksi kreemijauheen kanssa. Lisää sokerit ja rahka.
2. Täytä kakku mieluiten juuri ennen tarjoilua: Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä toiselle puoliskolle reilusti hilloa/mansikoita ja sen jälkeen kermatäyte. Nosta toinen kakkulevy päälle ja koristele kakku marjoilla, suklaalla, hedelmillä tms.

Raparperihilloke
500 g raparperia
3 dl sokeria
tilkka vettä

Puhdista, kuori ja pilko raparperi kattilaan. Kaada päälle sokeri ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes raparperi pehmenee. Jäähdytä.

Täytteen ohje täältä. Pohjan ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti