perjantai 27. heinäkuuta 2012

Mansikkatorttu



Ihanan kesäinen, raikas ja helppotekoinen torttu

Mansikkatorttu

Pohja
150 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2,5-3 dl kermaa
1 prk rahkaa
50 g valkosuklaata
1/2-3/4 dl sokeria (maista, ettei tule liian makeaa)
2 tl vaniljasokeria

Päälle
1-2 l mansikoita
(mintunlehtiä ja valkosuklaata koristeluun)

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon muna samalla vatkaten.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
3. Voitele piirakkavuoka (Ø 26 cm) ja painele taikina reunoja myöten vuokaan. Painele pohjaan haarukalla reikiä (+ kaada päälle kuivattuja herneitä, jotta pohja pysyy paistamisen aikana muodossaan). Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka, sokerit sekä sulatettu valkosuklaa. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
5. Viipaloi tai halkaise mansikat ja asettele ne täytteen päälle. Koristele ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti