Tuoreista tomaateista valmistetulle keitolle ei mikään vedä vertoja. Tämä lempikeittoni on parasta kesällä, kun tomaatit ovat parhaimmillaan. Valitse keittoon ehdottomasti kypsiä tomaatteja.
Tomaattikeitto tuoreista tomaateista
3-4 annosta2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen porkkana
1 kg tuoreita, kypsiä tomaatteja
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
4-5 dl vettä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1 hyvälaatuinen kana- tai kasvisliemikuutio
tuoretta tai kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
(halutessasi voit lisätä soseutuksen jälkeen 1/2 dl kuohukermaa)
1. Silppua sipuli ja valkosipuli, viipaloi porkkana ja kuutioi tomaatit.
2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana. Lisää sitten loput ainekset ja anna porista noin 30-40 minuuttia. Keitä kunnes tomaatit ja porkkana ovat aivan pehmeitä.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja nauti krutonkien tai valkosipulijuustovoileipien kanssa.
Alkuperäinen ohje Voisilmäpelistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti