lauantai 26. tammikuuta 2013

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista



Tuoreista tomaateista valmistetulle keitolle ei mikään vedä vertoja. Tämä lempikeittoni on parasta kesällä, kun tomaatit ovat parhaimmillaan. Valitse keittoon ehdottomasti kypsiä tomaatteja.

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

3-4 annosta

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen porkkana
1 kg tuoreita, kypsiä tomaatteja
2 tl sokeria
1 rkl tomaattipyreetä
4-5 dl vettä
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
1 hyvälaatuinen kana- tai kasvisliemikuutio
tuoretta tai kuivattua basilikaa
suolaa
mustapippuria
(halutessasi voit lisätä soseutuksen jälkeen 1/2 dl kuohukermaa)

1. Silppua sipuli ja valkosipuli, viipaloi porkkana ja kuutioi tomaatit.
2. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipuli, valkosipuli ja porkkana. Lisää sitten loput ainekset ja anna porista noin 30-40 minuuttia. Keitä kunnes tomaatit ja porkkana ovat aivan pehmeitä.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja nauti krutonkien tai valkosipulijuustovoileipien kanssa.


Alkuperäinen ohje Voisilmäpelistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti