tiistai 9. heinäkuuta 2013

Juustosarvet

Näissä ihanan pehmeissä juustosarvissa on myös hitunen rapsakkuutta. Juustosarvet maistuvat tietysti parhailta uunituoreina, mutta ne voi hyvin myös pakastaa ja sulattaa myöhemmin nautittaviksi. Perinteisiin sarviin tulee täytteeksi vain juustoraastetta, mutta täytteitä voi varioida oman maun mukaan loputtomiin. Mikään ei myöskään estä tarjoamasta sarvia kokonaan ilman täytettä.


16 kpl

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta (esim. mozzarella tai emmental)
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita sulatettuna
2 dl kermaviiliä / maustamatonta jogurttia

+ haluamasi täytteen ainekset
+ kananmuna voiteluun ja halutessasi unikon- tai seesaminsiemeniä päälle

Sekoita ensin kuivat ainekset kulhossa, lisää joukkoon voisula ja kermaviili. Sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse osat jauhotetulla alustalla kahdeksi pyöreäksi levyksi. Leikkaa ympyrät kahdeksaan sektoriin.
Valmista täytteet ja pane taikinakolmion leveämpään päähän 1-2 tl täytettä. Kääri levyt rullalle leveästä päästä alkaen. Nosta pellille leivinpaperin päälle ja voitele kanamunalla. Ripottele pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä. Paista sarvia 225 °C:ssa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Täytevaihtoehtoja

Välimeren kasvistäyte
100 g fetaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
(oliiveja)

Kinkkutäyte
2 dl juustoraastetta
100 g kinkkua paloiteltuna
(1 paprika pieneksi paloiteltuna)

Resepti Nooralta.

Vinkkejä:
-Jos jääkaapista ei löydy kermaviiliä, olen korvannut sen maustamattomalla jogurtilla. Toimii vähintään yhtä hyvin ja jogurtinjämät tulee käytettyä loppuun. Piimä tai rahka kävisivät varmaan myös.
-Voisulan voi korvata puolella desillä rypsiöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti