tiistai 9. heinäkuuta 2013

Raparperijuustokakku


Tällaista herkkukakkua syötiin juhannuksena.

Pohja
200 g mansikkadominoita
75 g voita sulatettuna

Täyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria / yhden vaniljatangon siemenet
1,5 dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua

Raparperikiisseli
500 g raparperia
2,5 dl sokeria
0,5 dl maissitärkkelystä

Koristelu
mansikoita
tummaa suklaata

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Murskaa dominot ja lisää voi keksimurskan joukkoon. Levitä seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin.

Kuori raparperit ja leikkaa ne paloiksi. Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Ota kattilasta noin puoli desiä lientä ja sekoita siihen maissitärkkelys. Kaada takaisin kattilaan ja jatka keittämistä pari minuuttia. Anna raparperikiisselin jäähtyä esimerkiksi kylmässä vesihauteessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla. Vatkaa vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen lomassa joukkoon tomusokeri.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto kulhossa ja sekoita kermavaahto ja raparperikiisseli sen joukkoon. Lisää viimeiseksi valkuaisvaahto.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Koristele ennen tarjoilua.

Tämän kakku on tulos kahden eri bloggarin reseptien yhdistelemisestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti