tiistai 9. heinäkuuta 2013

Whoopies


 Whoopie on kuin suklaatäytekeksi, jonka keksiosa on pehmeää kakkumaista taikinaa ja välissä paksusti täytettä. Näiden söpöjen ja herkullisten leivonnaisten täytteitä ja kokoa voi varioida oman maun mukaan.

Whoopie-pohjat (noin 20 keskikokoista whoopie-leivosta)
60 g voita
1 ¼ dl ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
 ¾ dl kermaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja kermaa.
Lusikoi taikina pursotuspussiin, jossa on iso, pyöreä tylla. Pursota leivinpaperin päälle noin 2 euron kolikon kokoisia nokareita. Jätä reilusti leviämisvaraa. Paista pohjia 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota paperista.

Valmista jokin täytevaihtoehdoista. Kukin on mitoitettu yhtä pohjataikinaa kohden ja täytettä kannattaakin laittaa runsaasti. Anna täytettyjen leivosten mehevöityä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Whoopiet säilyvät jääkaapissa muutaman päivän ja ne voi myös pakastaa ennen täyttämistä.


Pikainen vaahtokarkkitäyte
10 normaalikokoista vaahtokarkkia puolitettuina

Ripottele lautaselle jauhoja (estääksesi tarttuminen) ja laita päälle whoopie-pohjia. Laita jokaiselle pohjalle puolikas vaahtokarkki. Lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä 40-60 sekuntia, kunnes karkit hieman sulavat. Paina vaahtokarkkien päälle toinen pohjapuolikas.





Minttusuklaatäyte

1 prk Philadelphia Marabou-tuorejuustoa
2 dl kermaa vaahdotettuna
3 pätkistä

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lusikoi tai pursota täytettä whoopie-pohjalle. Paina toinen puolikas päälle.

Muita täytteitä:
mansikkarahka, Nutella-suklaalevite, mokkakerma....

Koristeluun:
sulatettua suklaata
nonparelleja, suklaarouhetta, mariannerouhetta...

Ohjeet Kinuskikissalta ja Tarun taikakakuista. Molemmilta löytyy myös lisää täyte- ja koristeluvaihtoehtoja.

Sekä minttusuklaa- että vaahtokarkkitäytteet olivat hyviä. Minttusuklaasta taidettiin kuitenkin yleisesti ottaen pitää enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti