1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja laita muffinipelti/vuoat valmiiksi.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vanilja-aromi, piparminttuaromi ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen vaahdon sekaan. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinan joukkoon.
4. Annostele taikina muffinivuokiin (jätä vuokiin kohoamisvaraa) ja paista uunin keskitasolla kunnes ne ovat kypsiä (minimuffineja 10-15 minuuttia, normaaleja 15-20 min, amerikanmuffineja noin 25 min).
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 pkt eli 500 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
0,5 tl piparminttuaromia
0,5 tl vihreää elintarvikeväriä
Vatkaa ensin voi vatkaimella tasaiseksi, lisää sitten tuorejuusto ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää sokerit joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi elintarvikeväri tipoittain, kunnes kuorrute on haluamasi väristä. Pursota kuorrute muffinien päälle ja koristele muffinit esimerkiksi suklaarouheella. Jos kuorrute on liian pehmeää pursotettavaksi, anna sen jähmettyä ensin jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti