maanantai 12. lokakuuta 2020

Minttusuklaamuffinit

 Suklaamuffinien minttusuklainen versio. Ihanan mehevät minttusuklaamuffinit, jotka kruunaa minttuinen kuorrutus.

Minttusuklaamuffinit

120 g huoneenlämpöistä voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia / -jauhetta / -sokeria
1tl piparminttuaromia
150g ranskankermaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ dl maitoa
150 g suklaata pilkottuna (After Eight / Pätkis)

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja laita muffinipelti/vuoat valmiiksi.

2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vanilja-aromi, piparminttuaromi ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen vaahdon sekaan. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi suklaarouhe taikinan joukkoon.

4. Annostele taikina muffinivuokiin (jätä vuokiin kohoamisvaraa) ja paista uunin keskitasolla kunnes ne ovat kypsiä (minimuffineja 10-15 minuuttia, normaaleja 15-20 min, amerikanmuffineja noin 25 min).


Kuorrute:
100 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
1 pkt eli 500 g tomusokeria
3 tl vaniljasokeria   
0,5 tl piparminttuaromia
0,5 tl vihreää elintarvikeväriä

Vatkaa ensin voi vatkaimella tasaiseksi, lisää sitten tuorejuusto ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää sokerit joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi elintarvikeväri tipoittain, kunnes kuorrute on haluamasi väristä. Pursota kuorrute muffinien päälle ja koristele muffinit esimerkiksi suklaarouheella. Jos kuorrute on liian pehmeää pursotettavaksi, anna sen jähmettyä ensin jääkaapissa.



Koristeluun esimerkiksi:
After Eightejä
suklaaströsseliä
mintunlehtiä 
 
Resepti: Muffinien resepti pienin muokkauksin Dr. Sugar ja kuorrutteen resepti myöskin pienin muokkauksin Nelliinan blogista (nykyään suljettu, joten ei pysty linkittämään).
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti