sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Lempeä kurpitsakeitto

Samettisen pehmeä, maukas kurpitsakeitto on kuin tehty kylmeneviin syyspäiviin. Ainoa työläs ja aikaavievä työvaihe on kurpitsan käsittely. Ruuanlaittoa nopeuttaa jos kurpitsan valmistelee jo edellisenä iltana, jolloin itse keiton teko sujuu vaikkapa työpäivän jälkeen kohtuullisen nopeasti ja vaivattomasti.


Lempeä kurpitsakeitto
4 annosta
30+30 min
 
Ainekset:
1 kg myskikurpitsaa
1 sipuli
20 g voita
noin 6 dl kookosmaitoa
noin 1 tl suolaa
mustapippuria
noin 1 tl chilijauhetta
200 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija paprika)
1-2 dl vettä
 
Pinnalle esim.
kurpitsansiemenöljyä / ranskankermaa
pekonisilppua
leipäkrutonkeja
hienonnettua persiljaa tai basilikaa 

Lisäksi:
tuoretta leipää
 

1. Halkaise kurpitsa ja leikkaa lohkoiksi. Kaavi pehmeä rihmasto ja siemenet pois lusikalla. Kuori ja paloittele kurpitsalohkot. Hienonna sipuli.

2. Kuullota kurpitsaa ja sipulia voissa noin 5 minuuttia (osa kattilassa ja osa paistinpannulla). Lisää kookosmaitoa sen verran että kurpitsapalat peittyvät. Mausta suolalla, pippurilla ja chilijauheella. Keitä kannen alla noin 15-30 minuuttia, kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella.

3. Lisää sulatejuusto ja tarvittaessa vettä. Kuumenna, kunnes keitto on kuumaa ja juusto on sulanut. Soseuta uudelleen kuohkeaksi. Annostele lautasille ja viimeistele esim. pekonisilpulla tai kurpitsansiemenöljyllä. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

 
 Resepti: hieman muokattu versio K-ruoka-sivuston reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti