1. Pingota 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat kevyesti. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sulata voi kattilassa, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata sitten suklaa voin sekaan.
3. Lisää voi-suklaaseokseen sokerit ja suola. Lisää myös kananmuna rivakasti sekoittaen.
4. Sekoita kaakaojauhe jauhoihin ja sihtaa parissa osassa taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se vuokaan.
5. Paista pohjaa noin 15 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä kunnolla.
1. Aseta irtopohjavuoan reunoille reunakalvo halutessasi siistin pinnan kakun
reunoille. Viipaloi mansikat tai halkaise ne puoliksi ja asettele vuoan reunoille vieri viereen leikkuupinta ulospäin. (Halutessasi voit myös pilkkoa mansikat täytteen sekaan tai laittaa niitä pelkästään kakun päälle.)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi.
3. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunan kuori ja purista sitten mehut. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata puristetut liivatelehdet mehuun. Jätä jäähtymään.
4. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston kanssa notkeaksi.
5. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
6. Vatkaa haaleaksi jäähtynyt liivateliemi tuorejuustomassan sekaan ohuena nauhana.Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sitruunan kuoriraaste (jätä halutessasi osa raasteesta koristelua varten).
7. Kaada täyte browniepohjan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
Vaihtoehto 1: kermavaahtopursotuksia ja mansikoita
Vaihtoehto 2: 0,5 l mansikoita, marenkia, sitruunankuoriraastetta ja helminonparelleja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti