lauantai 26. tammikuuta 2013

Appelsiininen jogurttikakku

Kuivakakku-nimitys ei todellakaan tee oikeutta tälle mehevälle kakulle. Kakku on todella maukas ja lisäksi hirmu helppo ja nopea tehdä. Tiskaajakin pääsee helpolla, sillä kaikki kakun ainekset sekoitetaan yhdessä kulhossa.


Appelsiininen jogurttikakku

Kuva ei ole kovin edustava, mutta kakku on hyvää :)
2 dl maustamatonta jogurttia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 munaa
½ dl rypsiöljyä (tai sulatettua voita)
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 tl raastettua appelsiininkuorta
½ dl appelsiinimehua

1 dl appelsiinimehua kostuttamiseen

1. Sekoita kaikki kakun ainekset keskenään. Vältä turhaa vaivaamista, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
2. Voitele ja korppujauhota kakku- tai rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua 180-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. 3. Ota kakku uunista ja pistele siihen haarukalla muutama reikä. Valuta kakulle desi appelsiinimehua ja anna jäähtyä.
4. Tarjoa sellaisenaan tai esim. marjojen, kermavaahdon tai jäätelön kera.

Resepti Helsingin Sanomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti