sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Pahojen possujen juustokakku

Todella hyvä juustokakku. Miehen bravuurileivonnainen, jolla voi tehdä vaikutuksen työkavereihin ja ystäviin. Tuorejuuston ja sokerin määrä on aika hurja, älkää säikähtäkö. Paistoajan kanssa saa olla tarkkana, sillä liian kauan paistetusta kakusta tulee kuiva.
Huom: Kakku pitää valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.



Pohja:
3/4 dl sokeria
1 vatkattu muna
1 dl pehmeää voita
3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 kg tuorejuustoa
4 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
5 munaa ja 2 keltuaista
1/2 dl kuohukermaa

Voitele halkaisijaltaan 25 cm irtopohjavuoka. Sekoita pohjan ainekset kulhossa. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja pistele tasaisesti haarukalla. Paista 15 minuuttia 200 asteessa. Jäähdytä.

Sekoita tuorejuusto, sokeri, jauhot, munat ja keltuaiset kulhossa. Lisää kerma varovasti joukkoon (ohjeessa ei lue pitääkö kerma vatkata vaahdoksi vai ei. Matte ei ole vispannut.). Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua 10 minuuttia 250 asteessa. Vähennä lämpo 100 asteeseen ja paista vielä tunti. Sammuta uuni ja jätä kakku sinne toiseksi tunniksi.

Jäähdytä kakkua yön yli jääkaapissa. Tarjoile esim. hillon tai marjakastikkeen kera.

Resepti Pahojen possujen munakirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti