sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Katkaravun kesäyö (katkarapu-tomaattikeitto)

Tosi hyvän makuinen, helppotekoinen keitto.

1 sipuli
5 isohkoa tomaattia
1 pieni vihreä paprika
loraus kuivaa valkoviiniä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1/2-1 tl rouhittua mustapippuria
1-2 tl kuivattua oreganoa
10 lehteä tuoretta basilikaa
(alkuperäisessä ohjeessa myös 10 lehteä tuoretta minttua)
200 g fetaa
180 g katkarapuja

Kuutioi sipuli ja kaksi tomaattia. Kuullota hetki öljyssä. Kuutioi loput tomaatit ja paprika ja lisää kattilaan. Lisää myös valkoviini ja mausta keitto suolalla, sokerilla ja oreganolla. Hauduta 10 minuuttia pienellä lämmöllä. Lisää silputut yrtit sekä kuutioitu feta. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa katkaravut (rapuja ei kannata kuumentaa paria minuuttia kauempaa). Tarjoa ruoka esimerkiksi patongin kera.

Alkuperäinen ohje Kodin Kuvalehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti