lauantai 26. tammikuuta 2013

Karpalo-valkosuklaacookiet

Nämä keksit ovat hirmuisen hyviä ja todella nopeita ja vaivattomia tehdä. Valkosuklaan ja karpalon liitto on täydellinen. Ja karpalothan ovat tutkitusti terveellisiä :) Toki karpaloiden tilalle voi kokeilla myös esim. kuivattuja mustikoita. Olen tehnyt näitä muutaman kerran myös joululahjaksi ja ne tekevät aina hyvin kauppansa.
Kuva: Fazermakeiset
Keksien kuuluu jäädä meheviksi ja sisältä hieman sitkeiksi. Älä siis paista niitä liian kauaa uunissa. 

Karpalo-valkosuklaacookiet


Keksit:
2,7 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
125 g pehmeää voita
1,5 dl fariini- tai intiaanisokeria
1 kananmuna
2 dl kuivattuja karpaloita
120 g valkosuklaata rouhittuna

Koristeluun:
kuivattuja karpaloita
50 g valkosuklaata
tomusokeria

1. Sekoita jauhot, pehmeä voi, sokeri ja kananmuna keskenään. Lisää joukkoon karpalot ja suklaarouhe.
2. Nostele taikinasta ruokalusikan avulla nokareita leivinpaperilla vuoratulle pellille. Keksit leviävät todella paljon, joten jätä reilu leviämisvara.
3. Paista 190 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
4. Koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla, karpaloilla ja tomusokerilla.

Resepti: Sirja Nerdrum (Fazerin leivontareseptikilpailun voittaja 2007).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti