sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vadelma-juustokakkubrowniet

Mmm... mums...


Nämä herkkupalat katoavat parempiin suihin alta aikayksikön. Täyteläinen, tahmea suklaapohja, ihana juustokakkutäyte ja herkulliset vadelmat... Browniet ovat aika tuhtia tavaraa, eikä voin tai sokerin määrässä ole säästelty. Browniet ovat mielestäni parhaimmillaan heti kun ne ovat jäähtyneet, tosin jotkut tykkäävät syödä ne mieluummin jääkaappikylminä. Itse yleensä lämmmitän brownieita hetken mikrossa, jos ne tarjotaan vasta leipomisen jälkeisenä päivänä.

Vadelma-juustokakkubrowniet

noin 15 palaa

125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,7 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
-   -   -   -   -   -
75 g valkosuklaata
-   -   -   -   -   -
250 g maustamatonta tuorejuustoa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
200 g suomalaisia pakastevadelmia (jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, keitä niitä ensin kattilassa 2 min.)

1. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 20x20 cm kokoiseen uunivuokaan.
2. Rouhi valkosuklaa muruiksi ja ripottele taikinan pinnalle.
3. Sekoita tuorejuusto, sokerit ja kananmuna keskenään. Kaada seos taikinan päälle. Ripottele viimeiseksi pinnalle vadelmat (painele vadelmia hieman taikinan sekaan, jotta ne eivät pala uunissa).
4. Paista 180 asteessa noin 35 minuuttia. Ole tarkkana paistoajan kanssa; leivonnaisen pitää jäädä kosteaksi sisältä. Anna jäähtyä ja leikkaa neliöiksi.Tarjoile jäähtyneenä ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti