perjantai 1. helmikuuta 2013

Valkosipulinen tomaatti-leipäkeitto


Kuva: Maku

Oikein hyvä ja yksinkertainen, italialaistyyppinen keitto, johon saa kivasti uppoamaan jo hieman kuivahtaneet leivänjämät.

Valkosipulinen tomaatti-leipäkeitto

4 hiivaleipäviipaletta
3 tomaattia
4 valkosipulinkynttä
2 punaista paprikaa
3-4 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl sokeria
100-150 g aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa (riippuen kuinka juustoista keitosta haluaa)

Leikkaa leipäviipaleet pieniksi paloiksi. Halkaise tomaatit. Poista kantaosa ja pilko ne. Leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Paloittele paprikat. Laita ainekset kattilaan ja keitä hetki kunnes ne hieman pehmenevät.Soseuta sen jälkeen sileäksi seokseksi. Lisää keittoon vesi, suola, pippuri ja sokeri ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Alenna lämpöä ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita ja anna keiton kiehahtaa uudelleen.

Alkuperäinen resepti Maku-lehden nettisivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti