sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Falafelit

Falafel on Lähi-idästä kotoisin oleva härkäpavuista tai kikherneistä valmistettu friteerattu pyörykkä. Tässä reseptissä falafelit kuitenkin valmistetaan helpommin ja terveellisemmin uunissa. Falafelit voi tarjota esim. pitaleivän täytteenä tai vaikkapa riisin, salaatin, couscousin, tabboulehin tai ranskalaisten kera. Nämä falafelit eivät ole mitään kuivia  pyöryköitä, vaan hyvin maukkaita, meheviä ja sopivan mausteisia. 

Falafelit
15-20 kpl
20 min + 30 min uunissa

1 prk (n. 250g) kikherneitä
1 rkl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
1/2-1 tl suolaa
1/2 sipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
4 oksaa lehtipersiljaa hienonnettuna
2 rkl vehnäjauhoja
3,5 rkl oliiviöljyä

Murskaa valutetut ja huuhdellut kikherneet haarukalla. 

Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla, mikäli haluat niiden rakenteesta pehmeämmän. Voit myös keittää valkosipulinkynttä kiehuvassa vedessä noin viisi minuuttia, jotta sen maku pehmenee. 

Lisää kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta murskattujen kikherneiden joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita haarukalla siten, että massasta tulee helposti muotoiltavaa. Muotoile massasta palloja tai pihvejä käyttötarkoituksen mukaan.

Asettele falafelit leivinpaperin päälle uunipellille ja sivele niiden pintaan hieman öljyä. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. Käännä pyörykät paiston puolessa välissä.

Resepti: Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä. /Alex Nieminen & Riikka Sukula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti