perjantai 1. tammikuuta 2016

Viikunafocaccia


"Focaccia on litteä, uunissa paistettava italialainen leipä, joka voidaan päällystää esimerkiksi erilaisilla yrteillä, oliiveilla, valkosipulilla tai kasviksilla. Tuore rosmariini on kuivattua parempaa, joten käytä aina tuoretta, jos sitä on saatavilla. Tämä focaccia on ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa. Ohjeesta tulee reilun kokoinen uunivuoallinen (28 x 28 cm) leipää. Jos haluat uunipellillisen leipää, tee taikina kaksinkertaisena. Focaccia menettää nopeasti kuohkeutensa ja pinnan rapeuden, joten se kannattaa aina nauttia uunituoreena."

30 min + kohotus 45 min + paistoaika 30 min

Taikina:
6-7 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 dl lämmintä vettä
2 tl kylmäpuristettua oliiviöljyä

Täyte:
3 tuoretta viikunaa
1/4 dl pinjansiemeniä
1/4 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
tuoretta rosmariinia
karkeaa meri- tai vuorisuolaa

Sekoita suuressa kulhossa jauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää vesi ja oliiviöljy. Lisää tarvittaessa vielä desin verran jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes se alkaa irrota sormista. Taikina saa jäädä kuitenkin melko löysäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vaivaa taikinaa hetki ja levitä se uunivuokaan (28 x 28 cm) leivinpaperin päälle. Leikkaa viikunat viipaleiksi ja paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla paistinpannulla.

Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja lisää täytteet: viikunaviipaleet, pinjansiemenet ja rosmariini. Pirskottele vielä hieman oliiviöljyä viikunoiden päälle ja ripottele pinnalle reilusti suolaa.

Anna taikinan vielä kohota ja paista sitten uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Pirskottele valmiin focaccian päälle hiukan oliiviöljyä.



Tämä focaccia oli ihan hyvää, mutta jäin kaipaamaan jotain (mehevyyttä, kosteutta, rapeutta?).

Resepti: Viiden tähden vegaani - Elina Innanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti