perjantai 1. tammikuuta 2016

Pätkistäytekakku

Kuva: Pirkka
Ihanan minttusuklainen, herkullinen ja mehevä täytekakku. Maistui kaikille.

yli 60 min Täytä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä.
12-16 annosta

Pohja
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
50g voita sulatettuna
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Pätkistäyte
2 dl vispikermaa
250g maitorahkaa
1 pss (140g) Pätkis mini bites
0,5 dl sokeria

Kostutus
1,5 dl Valio Eila Latte minttu -maitokahvijuomaa

Kuorrutus
2 dl vispikermaa
1-2 tippaa sinistä geeliväriä

  • 1. Voitele ja jauhota pieni irtopohja- tai kakkuvuoka (Ø 20 cm) ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • 2. Valmista kakkupohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keskenään sekoitetut voisula ja maito. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Kääntele nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan.
  • 3. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Peitä vuoka leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa, jos pinta tummuu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Leikkaa pohja neljään osaan.
  • 4. Vaahdota vispikerma ja sekoita joukkoon rahka. Rouhi pätkikset hienoksi muruksi veitsellä. Sekoita suklaa ja sokeri täytteeseen.
  • 5. Nosta alin kerros tarjoiluvadille. Voit suojata tarjoilulautasen leivinpaperista leikatuilla suikaleilla. Kostuta pohja maitokahvijuomalla. Levitä päälle täytettä ja nosta toinen pohjalevy päälle. Jatka samoin ja kostuta myös päällimmäinen kerros. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään.
  • 6. Vaahdota vispikerma ja värjää se sinisellä elintarvikevärillä mintunvihreäksi. Levitä kermavaahto kakun päälle. Poista leivinpaperit ja nosta kakku tarjolle.
  • Voit valmistaa kakun myös isompaan vuokaan (Ø 24 cm). Pohjan paistoaika on silloin lyhyempi, noin 35-40 minuuttia. Kakusta tulee matalampi, joten se kannattaa halkaista kolmeen osaan.
Resepti Pirkka-lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti