perjantai 1. tammikuuta 2016

Mansikkatorttu


Raikas, herkullinen, nopea ja helppo torttu. Mansikoiden sijaan tortun voi tehdä myös tuoreista mustikoista.

8-10 palaa

Pohja:
100g voita
3/4 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl kuohukermaa

Päälle:
2 dl kuohukermaa
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150g ranskankermaa
1l mansikoita viipaloituna
koristeluun mintun lehtiä

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää kerma viimeiseksi.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noi 20 minuuttia. Jäähdytä (ja nosta pohja tarjoiluvadille, jos käytit irtopohjavuokaa).

Vaahdota kerma ja lisää sekaan sokerit sekä ranskankerma. Jos torttu menee samantien tarjolle, kostuta pohja vaniljamaidolla. Kaada kermaseos jäähtyneen pohjan päälle. Asettele mansikat kermaseoksen päälle. Anna tortun levätä jääkaapissa mielellään pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele mintun lehdillä.

Resepti on Kodin Kuvalehdestä 14-15/2011 (alkuperäisessä reseptissä käytettiin mustikoita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti