perjantai 1. tammikuuta 2016

Karpalo-cashewcouscous



Kuva: Oma napa, paras napa!

Tosi maukas couscous, joka valmistuu nopeasti. Maistuu sekä lisukkeena että pääruokana.

3 dl couscousia (tilavuus raakana)
1 tl curryjauhetta
1/4 tl suolaa
1/2 dl kuivattuja karpaloita (tai pieneksi silputtuja kuivattuja luumuja, taateleita, omenoita tai rusinoita) 
3 dl kiehuvaa vettä
1/4 dl appelsiinimehua
1-2 rkl öljyä
1 1/2 dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
2 kevätsipulin vartta
(kourallinen lehtipersiljaa)
mustapippuria
appelsiinilohkoja tarjoiluun

Pääruokana tarjoiltavaan lihaversioon lisäksi:
300g broilerinfilettä paistettuna ja viipaloituna

Mittaa couscous, karpalot, curryjauhe ja suola kuumuutta kestävään kulhoon. Lisää kiehuva vesi ja appelsiinimehu. Anna seistä, kunnes neste on imeytynyt ja couscous on pehmeää. Lisää öljy ja sekoita.

Leikkaa kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita sipulirenkaat ja pähkinät couscousin joukkoon ja mausta mustapippurilla. Purista appelsinilohkoista mehua couscousin päälle juuri ennen tarjoilua ja koristele silputulla lehtipersiljalla. Tee halutessasi kastike couscousin kaveriksi.

Kastike (itse kehitelty):
1 prk kermaviiliä
1 tl hunajaa
1 tl curryjauhetta
1/2 tl sitruunamehua

Sekoita, anna maustua viileässä ja tarjoile couscousin kera.

Couscousin resepti: Viiden tähden vegaani - Elina Innanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti