perjantai 1. tammikuuta 2016

Riisi-chorizo-katkarapuvuoka

Todella helppo, vaivaton ja maistuva ruoka. Sopii sekä arki-illan vaivattomaksi vatsantäyttäjäksi että sunnuntaipäivälliselle.
Kuva: Kodin Kuvalehti 7/2015

15 min + 1h uunissa

4 annosta

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
100-150g chorizomakkaraa
1 rkl öljyä
3 dl pitkäjyväistä riisiä
1 tlk tomaattimurskaa
4 dl kasvislientä
200g isoja pakastekatkarapuja

Lisäksi:
1/2 ruukkua lehtipersiljaa
1 sitruuna

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Viipaloi chorizo. Laita kaikki ainekset öljyttyyn uunivuokaan. Paista uunissa 15 minuuttia.

2. Lisää vuokaan riisi, tomaattimurska ja kasvisliemi. Sekoita hyvin. Peitä foliolla ja jatka paistamista noin 45 minuuttia, kunnes riisi on kypsää. Sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Kaada tarvittaessa joukkoon kasvislientä, jos riisi tuntuu kuivalta.

3. Lisää ravut pataan aivan paistamisen loppuvaiheessa ja anna niiden lämmetä pari minuuttia.

4. Koristele valmis vuoka lehtipersiljalla ja sitruunalohkoilla. Ruoan seuraksi sopivat hyvin rapea maalaisleipä ja aioli.

Resepti Kodin Kuvalehdestä 7/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti