perjantai 1. tammikuuta 2016

Tonnikalalasagne

Halpa, mehevä ja maistuva lasagne, jota voi muokata oman maun mukaan. Kastikeväliin voi lisätä halkaistuja kirsikkatomaatteja, juustokastiketta piristää purkillisella ranskankermaa tai smetanaa ja tonnikalakastiketta maustaa sitruunamehulla, silputuilla oliiveilla tai pinaatilla. Jos lasagnen haluaa tehdä arkena, valmistusta voi nopeuttaa valmistamalla kastikkeet edelllisenä päivänä ja vain notkistaa ne lämmittämällä ennen lasagnen kokoamista. Lasagne maistuu lämmitettynä seuraavanakin päivänä, eikä kärsi pakastamisesta.


Kuva: Kotikokki / Yenna
30 min + 1h
6-8 annosta

2 tlk (à 200g) tonnikalapaloja öljyssä
1-2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita tai tonnikalapurkin öljyä
2 tlk (à 400g) tomaattimurskaa
(2-3 rkl pieniä kapriksia)
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1-2 kalaliemikuutiota
1 tl sokeria
(1 dl tillisilppua)
suolaa maun mukaan
noin 250g lasagnelevyjä

Juustokastike
50 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
8-9 dl maitoa
3 dl emmentaljuustoa
1 tl suolaa
1/2 tl viher- tai mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Pinnalle
noin 2 dl emmentalraastetta

Valuta tonnikalat. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuleita pannulla. Lisää joukkoon tonnikala, tomaattimurska, kaprikset, mausteet ja silputtu tilli. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.

Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita huolellisesti. Kypsennä jauhoja pari minuuttia koko ajan sekoitellen (älä ruskista jauhoja). Kaada maito kattilaan vähän kerrassaan koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kuumenna koko ajan hämmentäen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja sekoita, kunnes se on sulanut. Mausta kastike.

Kaada voidellun, 2-3 litran vetoisen lasagnevuoan pohjalle tonnikalakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä. Tee seuraava kerros samoin. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.

Paista lasagnea 175 asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä foliolla peitettynä noin 10  minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa lasagnen seurana raikasta salaattia ja suolakurkkuja.

Resepti Kodin Kuvalehdestä 3/2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti