perjantai 1. tammikuuta 2016

Mausteinen hummus

Kuva: Once Upon a Chef

"Hummus on klassinen Välimeren maissa syötävä kikhernetahna. Klassikkoon saa vaihtelua maustamalla hummuksen juustokuminalla, korianterilla ja chilillä. Appelsiinilla maustetun hummuksen saat vaihtamalla reseptin sitruunan appelsiinimehuun."

1 tlk (n. 250g) kikherneitä
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
2 rkl tahinia
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl jauhettua korianteria
1/4 tl suolaa
1/2 tl chilirouhetta
1/4 dl vettä
1 dl oliiviöljyä (extra virgin)

Huuhtele ja valuta kikherneet. Laita valutetut kikherneet kulhoon ja lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu.

Lisää muut ainekset ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Lisää tarvittaessa öljyä, jos haluat hummuksesta löysempää.

Siirrä hummus tarjoilukulhoon ja lorauta päälle hiukan oliiviöljyä ja ripottele pinnalle chilirouhetta.

Resepti: Viiden tähden vegaani - Elina Innanen

Hummuksesta tuli ihan hyvää, mutta ei täydellistä. Hummusreseptin kehittely jatkukoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti