lauantai 16. heinäkuuta 2016

Mustikkaleivokset

Nämä pienet, kauniin sinivalkoiset leivokset katoavat kahvipöydästä alta aikayksikön. Leivokset maistuvat vieläkin paremmilta, kun niitä koristavat itse kerätyt mustikat.


Leivokset on helppo ja nopea tehdä, ainoa aikaavievä osuus on taikinan taputtelu leivosvuokiin. Itse en omista "oikeita" leivosvuokia, joten käytin kartonkisia Italian leivosvuokia, jotka laitoin muffinipellin koloihin. Uskoisin, että taikinan voi taputella myös suoraan muffinipellin koloihin, kunhan voitelee ne ensin.

Leivosten täytettä voi muutella oman maun mukaan. Alkuperäisessä versiossa täytteeseen laitettiin lemon curdia ja kermavaahtoa. Kokeilin leivoksia sekä lemon curdin kera että ilman, ja lemon curditon täyte oli omaan makuuni parempi ja raikkaampi. Lisäksi lisäsin täytteeseen mascarponea kermavaahdon seuraksi. Leivokset kannattaa täyttää korkeintaan muutama tunti ennen tarjoilua.



Mustikkaleivokset

10-12 kpl ("oikeisiin" leivosvuokiin tehtynä noin 16 kpl)
30-45 min + 10 min

Pohja
100 g kylmää voita
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1–2 rkl kylmää vettä

Täyte
1 dl kermaa
100 g mascarponea
2-3 rkl sokeria
n. 1-2 dl mustikoita

TAI sitruunaisempi versio:
2 dl lemon curdia
n. 1 dl mustikoita
2 dl kermaa vaahdotettuna

Koristeluun
n. 2-3 dl mustikoita
(mintunlehtiä)

1. Kuutioi voi kulhoon. Lisää sokeri ja vehnäjahot ja nypi sormin murumaiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikina on tasaista. Varo sekoittamasta liikaa.
2. Painele taikina leivosvuokiin ja siirrä jääkaappiin.
3. Siirrä jääkaapissa kylmentyneet leivospohjat pellille (täytä leivospohjat kuivatuilla herneillä, niin ne pysyvät paremmin kuosissaan) ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ja irrota varovasti.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarpone ja sokeri. Ripottele pohjalle hieman mustikoita ja täytä sitten kolo kerma-mascarponevaahdolla. (Sitruunainen versio: Levitä lemon curdia pohjalle, ripottele mustikoita päälle ja täytä kolo kermavaahdolla.) Koristele leivokset mustikoilla ja halutessasi mintunlehdillä. Nauti heti.

Resepti: Tämä on hieman muunneltu versio Omenamintun alkuperäisestä reseptistä.

torstai 14. heinäkuuta 2016

Brunssi

Jos voisin, aloittaisin päivän aina brunssilla. Brunssitarjoiluja voi varioida vuodenaikojen ja omien mieltymysten mukaan. Tässä koottuna ideoita brunssin järjestäjille!



Juomia

-tavallinen kahvi tai erikoiskahvi (esim. café latte tai cappuccino)
-haudutettu tee
-laadukas tuoremehu tai itse puristettu mehu
-smoothiet
-kesällä pirtelöt ja slushiet
-kuohuviini tai sekoitukset: mimosa, bellini...

Suolaista

-salaatit
-suolaiset piirakat tai minipiiraat
-pasteijat
-suolakeksit
-itse leivotut juustosarvet (täytteillä tai ilman)
-croissantit suolaisilla täytteillä (levite, leikkele, juusto, salaatti, kasvikset...)
-erilaiset tahnat (savulohi, avokado, katkarapu, tonnikala...)
-uunituoreet sämpylät
-maukkaat leivät
-bagelit erilaisilla täytteillä
-kananmuna eri muodoissaan: munakokkeli, munakas, uunimunakas, paistettu kananmuna, uppomuna, keitetty kananmuna...
-leikkeleet
-juusto
-kasvikset
-pähkinät

Makeaa

-croissantit makeilla täytteillä (viikunahillo ja briejuusto, suklaalevite, hillot)
-paahtoleipä suklaatahnalla
-hedelmät: ananas, kiivi, ananaskirsikka, omena, päärynä, sitrushedelmät, melonit...
-marjat: mansikka, mustikka, vadelma, kirsikka...
-suklaa
-makeat leivonnaiset, esim. muffinit, piirakat ja tortut, mutakakku, browniet, whoopiet, pienet leivokset, macaronit...
-vaahtokarkit
-jogurtti (luonnonjogurtti tai maustettu) + marjat, hedelmät, pähkinät, mysli tai granola, hunaja, kuivatut hedelmät ja marjat, suklaarouhe...
-mysli tai granola
-murot



Aamulla leivottavat sämpylät

Jos haluat aamiaispöytään uunituoreita sämpylöitä, kokeile tätä ohjetta. Taikina leivotaan valmiiksi illalla ja sämpylät paistetaan aamulla. Hidas kohotus tuo aromia taikinaan, ja hiivaakin tarvitaan vähemmän kuin normaalisti. Taikinaan sopivat niin sämpyläjauhot, hiivaleipäjauhot kuin erilaiset hiutaleet ja leseetkin. 

Aamiaissämpylät

noin 10 - 15 kpl
3 dl maitoa, piimää tai vettä
15 g hiivaa (⅓ pkt)
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl rypsiöljyä
6-7 dl sämpyläjauhoja
TAI
4-5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl ruishiutaleita

Pinnalle
maitoa voiteluun
siemeniä (esim. auringonkukan-, seesamin- tai kurpitsansiemeniä)

Tee taikina illalla valmiiksi: Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella. Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Jätä taikina löysähköksi; silloin saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina tuorekelmulla peitettynä yöksi jääkaappiin.
Aamulla: Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele sämpylöiksi ja laita uunipellille. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Vinkki: Halutessasi voit pyöritellä taikinan jo illalla valmiiksi sämpylöiksi. Jätä siinä tapauksessa sämpylät hieman normaalia pienemmiksi, koska ne kohoavat yön aikana.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Sämpylät herasta

Sämpylät herasta

noin 25 kpl

noin 1 l heraa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl siirappia
2 porkkanaa
1 kg sämpyläjauhoja

Pinnalle
maitoa voiteluun
seesamin-, kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

1. Lämmitä hera kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva nesteen joukkoon. Lisää suola, sokeri, oliiviöljy ja siirappi. Raasta joukkoon porkkanat. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa samalla vaivaten. 
2. Anna taikinan kohota liinalla peitetyssä kulhossa lämpimässä paikassa puolisen tuntia. 
3. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, voitele maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Anna sämpylöiden kohota vielä kymmenisen minuuttia pellillä ennen paistamista. 
4. Paista sämpylöitä 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Mormors bondost - Mummun maalaisjuusto

Olen syönyt tällä ohjeella tehtyä erinomaista maalaisjuustoa. Oma yritykseni juuston suhteen ei onnistunut läheskään niin hyvin, mutta laitan reseptin talteen uutta yritystä odottamaan. 

Juusto kuvassa etualalla

Maalaisjuusto

2 l täysmaitoa
2 prk kermaviiliä
3 munaa
1/2-1 tl suolaa
(mausteita esim. ruohosipulia, valkosipulia, yrttejä)
juustomuotti ja sideharso

1. Lämmitä maito miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Sekoita munat ja kermaviili ja kaada ne sekoittaen maitoon. Jatka kuumentamista varovasti (ei saa kiehua), kunnes seos juoksettuu eli muuttuu kokkareiseksi. Nosta kattila liedeltä ja anna seistä puolisen tuntia.
3. Siivilöi seos tai nosta juustomassa reikäkauhalla märällä sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Sekoita massaan suola ja halutessasi mausteita. Laita kansi juuston päälle ja anna juuston valua kylmässä painon alla yön yli.
4. Kumoa valunut juusto lautaselle ja nauti vaikkapa saaristolaisleivän tai ruisleivän kera.

Vinkki: Ota juuston valmistuksessa syntyvä hera talteen ja käytä se sämpylätaikinaan. Heran voi myös pakastaa esim. maitotölkeissä. 

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

Tämän ihanan salaatin pääosassa on rapsakka varhaiskaali ja makua täydentävät seesaminsiemenet, pähkinät, chili ja korianteri. Makusinfonian kruunaa kastike, joka kannattaa sekoittaa erilliseen kulhoon ja lisätä salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. Perusohjetta saat muunnettua ruokaisemmaksi höystämällä salaattia esimerkiksi quornilla, broilerilla, munakassuikaleilla tai katkaravuilla.

Salaatti sopii mainiosti vierastarjottavaksi tai juhlien buffetpöytään, sillä kaiken voi valmistella etukäteen.



Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

4 annosta
30-45 min

Salaatti:
200 g nuudeleita (paino raakana)
2 tl rypsiöljyä
¾ dl seesaminsiemeniä
400 g varhaiskaalia (salaattiin tulevan suikaloidun kaalin paino, osta siis kaupasta hieman tätä painavampi kaalinpää)
1 porkkana
1 punainen chili (pieni tai iso haluamasi tulisuusasteen mukaan)
¾ dl suolapähkinöitä
1 ruukku tuoretta korianteria

Kastike:
2 rkl riisiviinietikkaa (voit korvata esim. valkoviini- tai omenaviinietikalla)
2 rkl hunajaa
1 ½ rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä (ei voi korvata, osta ehdottomasti seesamiöljyä)
1 ½ rkl limettimehua
1 rkl soijakastiketta
¾ tl chilihiutaleita
¾ tl suolaa

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.

Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Älä polta siemeniä, äläkä paahda niitä liian kauan. Kaada lautaselle jäähtymään.

Suikaloi varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Sekoita kaali nuudeleiden joukkoon. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili. Rouhi suolapähkinöitä hieman veitsellä. Irrota korianterista lehdet ja hienonna ne.

Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet, porkkanasuikaleet, chili, suolapähkinät ja korianteri kaalin ja nuudeleiden joukkoon. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.

Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.

Resepti: Laura Kaapron Kiusauksessa-blogista

Broileri-couscoussalaatti

Tämä ruokaisa salaatti sopii niin arkiseksi lounaaksi kuin juhlien buffettiinkin. Salaatti valmistuu nopeasti ja vaivattomasti. Laiska kokki valmistaa broilerin ja paprikan uunissa, jolloin niiden kypsyessä voi valmistella muut salaattiainekset valmiiksi.

Broileri-couscoussalaatti

4 annosta

3 maustamatonta broilerinfileetä
1 (noin 150 g) paprika
2 rkl oliiviöljyä
5 rkl pestokastiketta
2 dl vettä
2 dl couscousia
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
200 g kirsikkatomaatteja
1-2 kevätsipulia varsineen
1 pieni ruukku basilikaa
200 g vuohenjuustoa
½ dl seesaminsiemeniä

1. Paloittele broilerinfileet ja paprika. Paista lihat kypsiksi pannulla tilkassa öljyä. Paista myös paprikat. (Halutessasi voit myös kypsentää broilerifileet ja paahtaa paprikan uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.) Sekoita pesto broilerin ja paprikan joukkoon ja jätä jäähtymään.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Nosta kattila liedeltä, mausta suolalla ja lisää couscous. Peitä kannella ja anna hautua viisi minuuttia. Sekoittele kypsä couscous irtonaiseksi haarukalla ja valuta joukkoon öljy ja sitruunamehu.
3. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipulit ja silppua basilikan lehdet. Murenna vuohenjuusto. Sekoita salaatin aineet keskenään. Anna maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki: En pidä vuohenjuustosta isoina määrinä, mutta tässä ohjeessa tuo 200g on varsin sopiva määrä. Vuohenjuustosta tulee silloin mehevyyttä salaattiin, mutta se ei hallitse liikaa. Jos et todellakaan voi sietää vuohenjuustoa, voit kokeilla korvata sen esim. fetalla. 

Resepti: Kodin Kuvalehti 4/2016

Tomaattinen linssikeitto



Linssikeitto on edullista ja terveellistä arkiruokaa, joka valmistuu nopeasti ja lämmittää ihanasti. Ohjeita linssikeittoon taitaa olla yhtä monta kuin kokkejakin. Tämä perusresepti on hyvin helppotekoinen, nopea ja todella maistuva. Plussaa tavallisista raaka-aineista, joita löytyy kaapista lähes aina.

Tomaattinen linssikeitto

4 annosta

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/4 tl jauhettua korianteria
1 rkl currytahnaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk vettä
1,5 dl punaisia linssejä huuhdeltuna
2-3 dl kookosmaitoa
1/4 tl suolaa
mustapippuria

1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Lisää kuuman kattilan pohjalle öljyä, currytahna, korianteri ja sipulisilppu. Kuullota hetki.
2. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja linssit. Keitä, kunnes linssit ovat kypsiä ja lisää vettä tarvittaessa.
3. Lisää keiton joukkoon kookosmaito, suola ja pippuri. (Halutessasi soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.) Anna keiton vielä kiehahtaa ja tarjoa tuoreen vaalean leivän kera.

Resepti Chocochililtä.

Raejuustomuffinit

Raejuustomuffinit ovat ihania seuralaisia höyryävän kuumalle sopalle. Ne ovat helppoja, hyviä ja nopeatekoisia, mutta ehdottomasti parhaimmillaan leipomispäivänä. Allaoleva kuva ei tee oikeutta näille muffineille, jotka ovat oikeasti hyvin meheviä ja maukkaita.

Raejuustomuffinit

10-12 muffinia (Amerikan muffinivuokiin tehtynä)
15 + 15 minuuttia

Muffinitaikinaan
100 g voita
200 g raejuustoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta (emmental- tai muu vahvempi juusto toimii parhaiten)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle 
kananmunaa ja pinjansiemeniä





1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. 
2. Sekoita raejuustoon kananmunat, suola ja juustoraaste. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekotettu leivinjauhe. Lisää lopuksi voi ja sekoita hyvin. Taikinasta tulee aika jämäkkää.
3. Laita taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat melko täyteen, sillä taikina ei nouse hirvittävän paljon paistamisen aikana. Voitele muffinit munalla ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Resepti on alunperin Anna-lehdestä, itse olen sen bongannut Suolaa ja hunajaa -blogista. 

Mustaherukkakääretorttu

Tämä helppo ja nopeatekoinen kääretorttu maistuu mustaherukoiden ystävälle.
Kuva: Kodin Kuvalehti /Jukka Rapo


Mustaherukkakääretorttu

noin 10 palaa

Kääretorttupohja
3 munaa
1½ dl sokeria
¾ dl Maizenaa tai vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2½–3 dl mustaherukkahilloa
3 dl mustaherukoita (jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ja sekoita joukkoon pari rkl perunajauhoja sitomaan kosteutta)
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
50 g raastettua tai rouhittua valkosuklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle, jonka päällä on sokeria. Jäähdytä. Irrota paistopaperi varovasti.

3. Levitä pohjalle hilloa ja marjoja, sen päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle suklaata. Kääri torttu rullalle ja jätä vetäytymään paperin sisään jääkaappiin.

Resepti: Kodin Kuvalehti 17/2011

Suklaabritakakku

Iki-ihana britakakku maustetaan tällä kertaa suklaalla ja banaanilla. Todella herkullinen, suklainen versio perinteisestä britasta. Tuoreet vadelmat kakun päällä kruunaavat makunautinnon. Täytä ja koristele britakakku vasta hieman ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapsakkana.
Kuva: Kodin Kuvalehti /Arto Vuohelainen


Suklaabritakakku


Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenkikuorrutus
3 valkuaista
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaotomusokeria = 2 rkl kaakaojauhetta, loput tomusokeria

Täyte
50 g tummaa suklaata
2,5-3 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
0,5 dl kaakaotomusokeria = 2 rkl kaakaojauhetta, loput tomusokeria
2 banaania

Päälle
kokonaisia vadelmia (mieluiten tuoreita)
75-100 g tummaa suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellille.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.
3. Vatkaa valkuaisia marenkia varten hetki. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri, johon on sekoitettu kaakaojauhe. Levitä marenki pellille kakkupohjan päälle.
4. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
5. Rouhi suklaa pieneksi. Vaahdota kerma ja sekoita se yhteen rahkan, tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Ripottele päälle suklaarouhetta. Viipaloi banaanit ja levitä täytteen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle. Sulata suklaa koristelua varten ja pursota raitoja kakun päälle (laita osa vadelmista kakun päälle jo tässä vaiheessa, jos haluat niihinkin suklaaraitoja). Koristele vadelmilla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 min. Tarjoile.

Alkuperäinen resepti Kodin Kuvalehdestä. Tähän omaan reseptiini yksinkertaistin kakun aineksia (esim. maustetun rahkan ja suklaakerman korvaaminen tavallisilla ainesosilla).






Bataatti-tomaattisoppa

Hurjan maukas, täyteläinen ja pehmeä keitto. Plussaa myös helppotekoisuudesta ja edullisuudesta.

Bataatti-tomaattisoppa


6-8 annosta (pääruokana)
30 min + 30 min

1,5 litraa kasvislientä (vesi + 3 kasvisliemikuutiota)
1,1 kg kuorittua bataattia lohkoina
reilu rkl raastettua inkivääriä
150g eli 1 isohko sipuli silputtuna
reilu rkl kuivattua basilikaa
0,7 dl sitruunamehua
reilu tl sambal oelek -tahnaa
1/2-1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl eli noin 100 g smetanaa
1 tlk tomaattimurskaa

1. Laita kattilaan bataattilohkot, inkivääriraaste, sipulisilppu, kuivattu basilika, sitruunamehu ja sambal oelek -tahna. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet (noin 30 min).

2. Lisää sitten basilika (säästä osa lehdistä koristeeksi) ja smetana ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseutuksen jälkeen tomaattimurska ja sekoita.

3. Nauti sellaisenaan, tai esim. vuohenjuuston, mozzarellan, fetajuuston, savuporosuikaleiden, paahdettujen pähkinöiden ja tuoreen leivän kanssa!

Resepti: Sopat! /Marc Aulén

Kookosriisipuuro

Kookosmaitoon keitetty riisipuuro oli kova hitti yhtenä jouluna. Muodissa tai ei, kookosriisimaito sopii myös niille, jotka välttelevät lehmänmaitoa tai laktoosia. Maidoton ja vegaaninen riisipuuro syntyy kookosmaidosta. Maku on pehmeä ja mieto. Laktoosittoman ja maidottoman juoman puuron seuraksi saa esim. riisi- tai mantelimaidosta.

Kookosriisipuuro
4 annosta

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 tlk (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa
noin 4 dl riisimaitoa tai vettä
1 kanelitanko
0,5 tl vaniljajauhetta / yhden vaniljatangon siemenet
0,5 dl kookoshiutaleita

Tarjoiluun
sokeria, kanelia ja kookoshiutaleita

  • 1. Mittaa riisi ja 2 dl vettä paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
  • 2. Lisää kookosmaito ja vesi (noin 4 dl). Keitä riisipuuroa miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes puuro on sopivan paksua. Mausta puuro suolalla. Tarjoa riisipuuro esimerkiksi kanelin ja sokerin tai marinoitujen viikunoiden kanssa.
Resepti on yhdistelmä Pirkan ja Chocochilin ohjeista.