keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kookosriisipuuro

Kookosmaitoon keitetty riisipuuro oli kova hitti yhtenä jouluna. Muodissa tai ei, kookosriisimaito sopii myös niille, jotka välttelevät lehmänmaitoa tai laktoosia. Maidoton ja vegaaninen riisipuuro syntyy kookosmaidosta. Maku on pehmeä ja mieto. Laktoosittoman ja maidottoman juoman puuron seuraksi saa esim. riisi- tai mantelimaidosta.

Kookosriisipuuro
4 annosta

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 tlk (400 ml) täysrasvaista kookosmaitoa
noin 4 dl riisimaitoa tai vettä
1 kanelitanko
0,5 tl vaniljajauhetta / yhden vaniljatangon siemenet
0,5 dl kookoshiutaleita

Tarjoiluun
sokeria, kanelia ja kookoshiutaleita

  • 1. Mittaa riisi ja 2 dl vettä paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes neste on lähes kokonaan imeytynyt riisiin.
  • 2. Lisää kookosmaito ja vesi (noin 4 dl). Keitä riisipuuroa miedolla lämmöllä noin 50 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes puuro on sopivan paksua. Mausta puuro suolalla. Tarjoa riisipuuro esimerkiksi kanelin ja sokerin tai marinoitujen viikunoiden kanssa.
Resepti on yhdistelmä Pirkan ja Chocochilin ohjeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti