keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Bataatti-tomaattisoppa

Hurjan maukas, täyteläinen ja pehmeä keitto. Plussaa myös helppotekoisuudesta ja edullisuudesta.

Bataatti-tomaattisoppa


6-8 annosta (pääruokana)
30 min + 30 min

1,5 litraa kasvislientä (vesi + 3 kasvisliemikuutiota)
1,1 kg kuorittua bataattia lohkoina
reilu rkl raastettua inkivääriä
150g eli 1 isohko sipuli silputtuna
reilu rkl kuivattua basilikaa
0,7 dl sitruunamehua
reilu tl sambal oelek -tahnaa
1/2-1 ruukku tuoretta basilikaa
1 dl eli noin 100 g smetanaa
1 tlk tomaattimurskaa

1. Laita kattilaan bataattilohkot, inkivääriraaste, sipulisilppu, kuivattu basilika, sitruunamehu ja sambal oelek -tahna. Keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet (noin 30 min).

2. Lisää sitten basilika (säästä osa lehdistä koristeeksi) ja smetana ja soseuta tasaiseksi. Lisää soseutuksen jälkeen tomaattimurska ja sekoita.

3. Nauti sellaisenaan, tai esim. vuohenjuuston, mozzarellan, fetajuuston, savuporosuikaleiden, paahdettujen pähkinöiden ja tuoreen leivän kanssa!

Resepti: Sopat! /Marc Aulén

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti