keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

Tämän ihanan salaatin pääosassa on rapsakka varhaiskaali ja makua täydentävät seesaminsiemenet, pähkinät, chili ja korianteri. Makusinfonian kruunaa kastike, joka kannattaa sekoittaa erilliseen kulhoon ja lisätä salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. Perusohjetta saat muunnettua ruokaisemmaksi höystämällä salaattia esimerkiksi quornilla, broilerilla, munakassuikaleilla tai katkaravuilla.

Salaatti sopii mainiosti vierastarjottavaksi tai juhlien buffetpöytään, sillä kaiken voi valmistella etukäteen.



Nuudeli-varhaiskaalisalaatti

4 annosta
30-45 min

Salaatti:
200 g nuudeleita (paino raakana)
2 tl rypsiöljyä
¾ dl seesaminsiemeniä
400 g varhaiskaalia (salaattiin tulevan suikaloidun kaalin paino, osta siis kaupasta hieman tätä painavampi kaalinpää)
1 porkkana
1 punainen chili (pieni tai iso haluamasi tulisuusasteen mukaan)
¾ dl suolapähkinöitä
1 ruukku tuoretta korianteria

Kastike:
2 rkl riisiviinietikkaa (voit korvata esim. valkoviini- tai omenaviinietikalla)
2 rkl hunajaa
1 ½ rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä (ei voi korvata, osta ehdottomasti seesamiöljyä)
1 ½ rkl limettimehua
1 rkl soijakastiketta
¾ tl chilihiutaleita
¾ tl suolaa

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmällä vedellä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.

Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Älä polta siemeniä, äläkä paahda niitä liian kauan. Kaada lautaselle jäähtymään.

Suikaloi varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi suikaleiksi. Sekoita kaali nuudeleiden joukkoon. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi, noin 5 cm:n pituisiksi tulitikkumaisiksi suikaleiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta. Hienonna chili. Rouhi suolapähkinöitä hieman veitsellä. Irrota korianterista lehdet ja hienonna ne.

Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet, porkkanasuikaleet, chili, suolapähkinät ja korianteri kaalin ja nuudeleiden joukkoon. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.

Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.

Resepti: Laura Kaapron Kiusauksessa-blogista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti