Kuva: Kodin Kuvalehti /Jukka Rapo |
Mustaherukkakääretorttu
noin 10 palaaKääretorttupohja
3 munaa
1½ dl sokeria
¾ dl Maizenaa tai vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria
¾ dl Maizenaa tai vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte
2½–3 dl mustaherukkahilloa
3 dl mustaherukoita (jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ja sekoita joukkoon pari rkl perunajauhoja sitomaan kosteutta)
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
50 g raastettua tai rouhittua valkosuklaata
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle, jonka päällä on sokeria. Jäähdytä. Irrota paistopaperi varovasti.
3. Levitä pohjalle hilloa ja marjoja, sen päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle suklaata. Kääri torttu rullalle ja jätä vetäytymään paperin sisään jääkaappiin.
Resepti: Kodin Kuvalehti 17/2011
2½–3 dl mustaherukkahilloa
3 dl mustaherukoita (jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ja sekoita joukkoon pari rkl perunajauhoja sitomaan kosteutta)
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
50 g raastettua tai rouhittua valkosuklaata
1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.
2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle, jonka päällä on sokeria. Jäähdytä. Irrota paistopaperi varovasti.
3. Levitä pohjalle hilloa ja marjoja, sen päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle suklaata. Kääri torttu rullalle ja jätä vetäytymään paperin sisään jääkaappiin.
Resepti: Kodin Kuvalehti 17/2011
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti