keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Mustaherukkakääretorttu

Tämä helppo ja nopeatekoinen kääretorttu maistuu mustaherukoiden ystävälle.
Kuva: Kodin Kuvalehti /Jukka Rapo


Mustaherukkakääretorttu

noin 10 palaa

Kääretorttupohja
3 munaa
1½ dl sokeria
¾ dl Maizenaa tai vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
2½–3 dl mustaherukkahilloa
3 dl mustaherukoita (jos käytät pakastemarjoja, sulata ne ja sekoita joukkoon pari rkl perunajauhoja sitomaan kosteutta)
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
50 g raastettua tai rouhittua valkosuklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 5–7 minuuttia. Kumoa pohja puhtaan leivinpaperin päälle, jonka päällä on sokeria. Jäähdytä. Irrota paistopaperi varovasti.

3. Levitä pohjalle hilloa ja marjoja, sen päälle kermavaahtoa. Ripottele pinnalle suklaata. Kääri torttu rullalle ja jätä vetäytymään paperin sisään jääkaappiin.

Resepti: Kodin Kuvalehti 17/2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti