keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Broileri-couscoussalaatti

Tämä ruokaisa salaatti sopii niin arkiseksi lounaaksi kuin juhlien buffettiinkin. Salaatti valmistuu nopeasti ja vaivattomasti. Laiska kokki valmistaa broilerin ja paprikan uunissa, jolloin niiden kypsyessä voi valmistella muut salaattiainekset valmiiksi.

Broileri-couscoussalaatti

4 annosta

3 maustamatonta broilerinfileetä
1 (noin 150 g) paprika
2 rkl oliiviöljyä
5 rkl pestokastiketta
2 dl vettä
2 dl couscousia
½ tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
200 g kirsikkatomaatteja
1-2 kevätsipulia varsineen
1 pieni ruukku basilikaa
200 g vuohenjuustoa
½ dl seesaminsiemeniä

1. Paloittele broilerinfileet ja paprika. Paista lihat kypsiksi pannulla tilkassa öljyä. Paista myös paprikat. (Halutessasi voit myös kypsentää broilerifileet ja paahtaa paprikan uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.) Sekoita pesto broilerin ja paprikan joukkoon ja jätä jäähtymään.

2. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa. Nosta kattila liedeltä, mausta suolalla ja lisää couscous. Peitä kannella ja anna hautua viisi minuuttia. Sekoittele kypsä couscous irtonaiseksi haarukalla ja valuta joukkoon öljy ja sitruunamehu.
3. Huuhdo ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi kevätsipulit ja silppua basilikan lehdet. Murenna vuohenjuusto. Sekoita salaatin aineet keskenään. Anna maustua hetken jääkaapissa ennen tarjoilua.

Vinkki: En pidä vuohenjuustosta isoina määrinä, mutta tässä ohjeessa tuo 200g on varsin sopiva määrä. Vuohenjuustosta tulee silloin mehevyyttä salaattiin, mutta se ei hallitse liikaa. Jos et todellakaan voi sietää vuohenjuustoa, voit kokeilla korvata sen esim. fetalla. 

Resepti: Kodin Kuvalehti 4/2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti