keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Raejuustomuffinit

Raejuustomuffinit ovat ihania seuralaisia höyryävän kuumalle sopalle. Ne ovat helppoja, hyviä ja nopeatekoisia, mutta ehdottomasti parhaimmillaan leipomispäivänä. Allaoleva kuva ei tee oikeutta näille muffineille, jotka ovat oikeasti hyvin meheviä ja maukkaita.

Raejuustomuffinit

10-12 muffinia (Amerikan muffinivuokiin tehtynä)
15 + 15 minuuttia

Muffinitaikinaan
100 g voita
200 g raejuustoa
2 kananmunaa
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta (emmental- tai muu vahvempi juusto toimii parhaiten)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Pinnalle 
kananmunaa ja pinjansiemeniä





1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. 
2. Sekoita raejuustoon kananmunat, suola ja juustoraaste. Lisää vehnäjauhot, joihin on sekotettu leivinjauhe. Lisää lopuksi voi ja sekoita hyvin. Taikinasta tulee aika jämäkkää.
3. Laita taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat melko täyteen, sillä taikina ei nouse hirvittävän paljon paistamisen aikana. Voitele muffinit munalla ja ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Resepti on alunperin Anna-lehdestä, itse olen sen bongannut Suolaa ja hunajaa -blogista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti