keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Suklaabritakakku

Iki-ihana britakakku maustetaan tällä kertaa suklaalla ja banaanilla. Todella herkullinen, suklainen versio perinteisestä britasta. Tuoreet vadelmat kakun päällä kruunaavat makunautinnon. Täytä ja koristele britakakku vasta hieman ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapsakkana.
Kuva: Kodin Kuvalehti /Arto Vuohelainen


Suklaabritakakku


Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
3 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenkikuorrutus
3 valkuaista
1 dl sokeria
0,5 dl kaakaotomusokeria = 2 rkl kaakaojauhetta, loput tomusokeria

Täyte
50 g tummaa suklaata
2,5-3 dl kuohukermaa
200 g maitorahkaa
0,5 dl kaakaotomusokeria = 2 rkl kaakaojauhetta, loput tomusokeria
2 banaania

Päälle
kokonaisia vadelmia (mieluiten tuoreita)
75-100 g tummaa suklaata

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja aseta leivinpaperi uunipellille.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa keltuaiset joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.
3. Vatkaa valkuaisia marenkia varten hetki. Lisää sokeri vähän kerrallaan samalla hyvin vatkaten. Lisää lopuksi tomusokeri, johon on sekoitettu kaakaojauhe. Levitä marenki pellille kakkupohjan päälle.
4. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan.
5. Rouhi suklaa pieneksi. Vaahdota kerma ja sekoita se yhteen rahkan, tomusokerin ja kaakaojauheen kanssa. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Ripottele päälle suklaarouhetta. Viipaloi banaanit ja levitä täytteen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle. Sulata suklaa koristelua varten ja pursota raitoja kakun päälle (laita osa vadelmista kakun päälle jo tässä vaiheessa, jos haluat niihinkin suklaaraitoja). Koristele vadelmilla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 min. Tarjoile.

Alkuperäinen resepti Kodin Kuvalehdestä. Tähän omaan reseptiini yksinkertaistin kakun aineksia (esim. maustetun rahkan ja suklaakerman korvaaminen tavallisilla ainesosilla).






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti