Juusto kuvassa etualalla |
Maalaisjuusto
2 l täysmaitoa2 prk kermaviiliä
3 munaa
1/2-1 tl suolaa
(mausteita esim. ruohosipulia, valkosipulia, yrttejä)
juustomuotti ja sideharso
1. Lämmitä maito miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Sekoita munat ja kermaviili ja kaada ne sekoittaen maitoon. Jatka kuumentamista varovasti (ei saa kiehua), kunnes seos juoksettuu eli muuttuu kokkareiseksi. Nosta kattila liedeltä ja anna seistä puolisen tuntia.
3. Siivilöi seos tai nosta juustomassa reikäkauhalla märällä sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Sekoita massaan suola ja halutessasi mausteita. Laita kansi juuston päälle ja anna juuston valua kylmässä painon alla yön yli.
4. Kumoa valunut juusto lautaselle ja nauti vaikkapa saaristolaisleivän tai ruisleivän kera.
Vinkki: Ota juuston valmistuksessa syntyvä hera talteen ja käytä se sämpylätaikinaan. Heran voi myös pakastaa esim. maitotölkeissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti