torstai 14. heinäkuuta 2016

Mormors bondost - Mummun maalaisjuusto

Olen syönyt tällä ohjeella tehtyä erinomaista maalaisjuustoa. Oma yritykseni juuston suhteen ei onnistunut läheskään niin hyvin, mutta laitan reseptin talteen uutta yritystä odottamaan. 

Juusto kuvassa etualalla

Maalaisjuusto

2 l täysmaitoa
2 prk kermaviiliä
3 munaa
1/2-1 tl suolaa
(mausteita esim. ruohosipulia, valkosipulia, yrttejä)
juustomuotti ja sideharso

1. Lämmitä maito miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Sekoita munat ja kermaviili ja kaada ne sekoittaen maitoon. Jatka kuumentamista varovasti (ei saa kiehua), kunnes seos juoksettuu eli muuttuu kokkareiseksi. Nosta kattila liedeltä ja anna seistä puolisen tuntia.
3. Siivilöi seos tai nosta juustomassa reikäkauhalla märällä sideharsolla vuorattuun juustomuottiin. Sekoita massaan suola ja halutessasi mausteita. Laita kansi juuston päälle ja anna juuston valua kylmässä painon alla yön yli.
4. Kumoa valunut juusto lautaselle ja nauti vaikkapa saaristolaisleivän tai ruisleivän kera.

Vinkki: Ota juuston valmistuksessa syntyvä hera talteen ja käytä se sämpylätaikinaan. Heran voi myös pakastaa esim. maitotölkeissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti