torstai 14. heinäkuuta 2016

Sämpylät herasta

Sämpylät herasta

noin 25 kpl

noin 1 l heraa
50 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
½ dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl siirappia
2 porkkanaa
1 kg sämpyläjauhoja

Pinnalle
maitoa voiteluun
seesamin-, kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä

1. Lämmitä hera kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva nesteen joukkoon. Lisää suola, sokeri, oliiviöljy ja siirappi. Raasta joukkoon porkkanat. Lisää jauhoja vähitellen taikinaa samalla vaivaten. 
2. Anna taikinan kohota liinalla peitetyssä kulhossa lämpimässä paikassa puolisen tuntia. 
3. Pyörittele taikinasta sämpylöitä, voitele maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Anna sämpylöiden kohota vielä kymmenisen minuuttia pellillä ennen paistamista. 
4. Paista sämpylöitä 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti