tiistai 19. helmikuuta 2013

Kana-kookos-linssikeitto

Kuva: Kodin Kuvalehti
2 dl punaisia linssejä
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
300 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl jeeraa eli juustokuminaa
400-500 g tomaattimurskaa
2 tl basilikaa
2 tl oreganoa
3 rkl soijaa
400 ml kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
tuoretta minttua silputtuna

Laita linssit siivilään ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Keitä linssejä kasvisliemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Siirrä kattila sivuun odottamaan.
Ruskista broilerisuikaleet ja nosta sivuun. Kuullota silputut sipuli ja valkosipuli öljyssä ja lisää jeera. Kääntele seosta vielä hetki. Lisää linssien sekaan kuullotettu sipuli-mausteseos, tomaattimurska, basilika, oregano ja soija. Soseuta keittopohja.
Lisää keittopohjaan ruskistetut broilerisuikaleet, kookosmaito, sitruunamehu ja silputtu minttu. Lisää tarvittaessa kasvislientä. Anna hautua hetki ja nosta tarjolle.

Resepti Kodin Kuvalehdestä (alkuperäisessä reseptissä on kai käytetty vihreitä linssejä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti