perjantai 1. helmikuuta 2013

Linssi-perunakeitto

Yksi lempisosekeitoistani, joka täyteläisenä sopii erityisesti syksyyn ja talveen.

4-5 perunaa
2 sipulia
1,5 l vettä
1-2 kasvisliemikuutiota
3 dl punaisia linssejä
1 sitruunan mehu
tomaattipyreetä
mustapippuria
(tarjoiluun esim. ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia ja päälle muutama chililastu)

Kuori ja paloittele perunat ja sipuli. Laita ne kahden litran kattilaan, peitä vedellä ja keitä noin 10 minuuttia. Liemikuutiot voit lisätä jo nyt.
Huuhdo linssit ja lisää ne kattilaan, kun perunat ovat jo hieman pehmenneet. Lisää vettä, mutta älä laita kattilaa aivan täyteen, koska linssit kypsyessään turpoavat ja vievät enemmän tilaa.
Lisää joukkoon sitruunamehu, tomaattipyree ja mustapippuri.
Linssit kypsyvät alle kymmenessä minuutissa. Voit hauduttaa keittoa vielä jonkin aikaa. Lisää nestettä tarpeen mukaan. Annostele valmis keitto lautasille ja koristele.

Resepti: Helsingin Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti