maanantai 18. helmikuuta 2013
Pohjia suolaiselle piirakalle
Testatusti hyviä piirakkapohjia
Peruspiirakkapohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g pehmeää voita
2-3 rkl vettä
Perunainen piirakkapohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
1 dl vettä
Juustoinen piirakkapohja:
100 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
0,5 dl juustoraastetta
Sekoita pohjan ainekset vettä lukuun ottamatta murumaiseksi seokseksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille (tai pieniin annosvuokiin). Paista pohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti