maanantai 18. helmikuuta 2013

Pohjia suolaiselle piirakalle


Testatusti hyviä piirakkapohjia

Peruspiirakkapohja:
3 dl vehnäjauhoja
125 g pehmeää voita
2-3 rkl vettä

Perunainen piirakkapohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g pehmeää voita
1 dl vettä

Juustoinen piirakkapohja:
100 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
0,5 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan ainekset vettä lukuun ottamatta murumaiseksi seokseksi. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on koostumukseltaan sopivaa. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille (tai pieniin annosvuokiin). Paista pohjaa 225 asteessa 5-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti