maanantai 18. helmikuuta 2013

Maukas makkaravuoka

noin 580 g lenkkimakkaraa
100 g sipulikuutioita
2-3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
0,5 dl tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
2 tl basilikaa
ripaus mustapippuria
1,5 dl juustoraastetta

Leikkaa kuorittu makkara noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet voideltuun vuokaan. 

Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon maito vähitellen hyvin sekoittaen. Keitä kastiketta noin 5 min koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli, basilika, suola ja mustapippuri.

Kaada kastike makkaraviipaleiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25-30 min. Tarjoa perunamuusin ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti